Datortillbehör

För att få ut det mesta av din dator är det klokt att se till att du har rätt sorts datortillbehör. Det kan röra sig om allt ifrån sladdar till möss, tangentbord, datorstolar, headsets och kameror. Nedan hittar du mer information om de vanligaste tillbehören.

Datortillbehör vi rekommenderar:

C-O-L-L-A-G-E

De vanligaste datortillbehören:

Tangentbord – Idag finns det en uppsjö av olika tangentbord och det är bra att tänka på vilka behov du har. Många är idag trådlösa och de kan skilja sig en del både på storlek, utseende och funktioner.

Möss – Här har det hänt mycket de senaste åren. Det finns idag möss i en mängd storlekar, former och färger. Det viktiga här är att den känns bra i handen och om du är gamer lär du också ha en del behov av flera knappar än genomsnittsanvändaren.

Minnen – Det finns flera anledningar till att du kan vilja ha externa minnen. Du kanske inte har något utrymme kvar på din dators hårddisk. Du kanske vill kunna ta med dig filer på ett smidigt sätt och då passar ofta USB-minnen bra. Idag är även de externa hårddiskarna både snygga, snabba och prisvärda.

Headsets – Här finns de alla möjliga olika varianter och de som brukar ha högst krav här är gamers. De vill ofta ha både bra ljud och en bra mikrofon på sitt set.

Datorstol – Även här finns många alternativ och även här har ofta gamers störst krav. Det är dock viktigt för alla att sitta bra, särskilt om du spenderar långa stunder framför skärmen.

Sladdar – Här finns mängder av alternativ och de vanligaste är nog HDMI-kablar(för att kunna koppla in externa skärmar, projektorer etc.) Även nätverkssladdar är vanliga. Ofta handlar det om att du vill kunna befinna dig längre ifrån skärm eller nätverksuttag och därför köper en längre sladd.

Grenuttag – Ofta har man behov av att ha fler elanslutna enheter eller behöver bara förlänga el-sladden något. Då finns det en mängd grenuttag att välja på.